Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone maliny na cieście z budyniem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13810
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13810
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części – 3/4 i 1/4. Zawiń w folię, po czym włóż do zamrażarki.
Po godzinie użyj większej porcji do wylepienia dna brytfanki i podpiecz ją w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
W tym czasie ubij białka, dodając stopniowo cukier biały oraz waniliowy, budyń i olej.
Posmaruj pianką ostudzone ciasto, a następnie ułóż na niej maliny. Wierzch posyp startą mniejszą częścią ciasta.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV