Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone donuty to świetna alternatywa dla klasycznych pączków. Ich przygotowanie jest proste i szybkie, wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki. Dodatek proszku do pieczenia gwarantuje, że donuty są puszyste niczym chmurka, a maślanka sprawia, że dłużej zachowują świeżość i nie obsychają zbyt szybko. Z podanych proporcji wychodzi 12 donutów.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 23
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Mąkę przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, wsyp cukier i całość wymieszaj.
W drugiej misce zmiksuj na wolnych obrotach jajka z maślanką i olejem. Mokre składniki przelej do suchych, wszystko miksuj jeszcze przez chwilę, tylko do połączenia się składników.
Gotową masę przelej do wysmarowanych foremek na donuty. Piecz w 225 stopniach Celsjusza przez 9 minut.
Pieczone donuty serwuj posypane cukrem pudrem.