Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z boczkiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Pieczarki oczyść, odetnij nóżki i oprósz kapelusze solą oraz pieprzem. Jedno jajko ugotuj na twardo, pokrój w drobną kostkę i połącz z posiekanym czosnkiem, szalotką, natką oraz szczypiorkiem. Dodaj drobno pokrojony i podsmażony na patelni boczek, anchois, trochę tartej bułki, a następnie wszystko wymieszaj.
Przypraw solą i pieprzem, wbij dwa jajka. Wymieszanym farszem wypełnij wydrążone pieczarki. Zapiekaj ok. 30 minut w temp. 180° C. Chwilę przed wyjęciem z piekarnika pieczarki posyp startym serem.Źródło: Na żywo