Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piaskowiec w białej polewie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijaj jajka i ucieraj.
Mąkę wymieszaj z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dobrze wymieszaj mikserem. Odłóż 2/3, resztę wymieszaj z suchym makiem.
Foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj jasne ciasto. Na jasną warstwę łyżką nałóż porcje ciasta z makiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 50 minut. Gotowe ciasto wystudź. Następnie oblej stopioną polewą czekoladową.Źródło: Tina