Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka czterokolorowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 25
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 16
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Żelatynę rozpuścić w szklance ciepłej wody, odstawić, by napęczniała, wymieszać. Jajka sparzyć, dwa całe utrzeć mikserem z 1/3 szklanki cukru, aromatem cytrynowym i 1/3 żelatyny, wylać na dno wysmarowanej masłem tortownicy, odstawić na pół godziny do lodówki.
Pozostałe jajka utrzeć z 1/3 szklanki cukru i kakao, dodać aromat migdałowy i 1/3 żelatyny, wylać na zastygniętą masę cytrynową, odstawić do stężenia.
Śmietankę ubić z resztą cukru i żelatyny, dodać odrobinę aromatu migdałowego, wylać na zastygniętą masę kakaową, odstawić do stężenia.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu (użyć o 100 ml mniej wody), wylać połowę na wierzch deseru, rozłożyć umyte i pokrojone truskawki, zalać resztą galaretki, ostudzić. Udekorować listkami mięty.
Deser wymaga długiego chłodzenia, więc najlepiej przyrządzić go wieczorem. Z miętą dobry na upał.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium