Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka z Aleksandrii, najsmaczniejsze i najłatwiejsze w wykonaniu, jest jeszcze druga wersja - biała, dotycząca innej części ciała, ale to później.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 496
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 158
Składniki
Orzechy dałam do malaksera.
Rozdrobniłam na dosyć drobno.
W robocie ubiłam na sztywno białka ze szczyptą soli. Już na mniejszych obrotach zaczęłam powoli dosypywać cukier, potem mąkę- ja o niej zapomniałam a ciastka wyszły. Potem stopniowo dodałam orzechy.
Wyłożyłam na blachę z papierem do pieczenia. Piekłam 15 min w 165-170 st.
Łatwiejsze nie może być :D
Smacznego :)