Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Ryż opłucz na sitku pod bieżącą wodą, przesyp do garnka. Zalej go posolonym wrzątkiem. Ugotuj na sypko, odcedź, osącz i odłóż do wystudzenia. Papryki umyj, wytnij środki z pestkami. Strąki oczyść z białych błonek.
Mięso przełóż do miseczki. Dodaj ryż, jajko, musztardę. Przypraw solą, pieprzem i ziołami. Wyrób. Strąki papryk napełnij farszem. Ułóż w garnku. Podlej 2 szkl. wody. Wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 35 minut.
Koperek posiekaj. Sos z duszenia papryk wymieszaj z koncentratem. Przypraw. Gotuj 5 minut. Nałóż na talerze, posyp koperkiem.Źródło: Tina