Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki z ciastem z dodatkiem ziemniaków nadziewane marmoladą. Ziemniaki sprawiają że paczki są mięciutki i pulchne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 553
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 51
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 30
Składniki
Ziemniaki gotujemy i gorące mielimy przez maszynkę, dodajemy masło i mieszamy. Drożdże rozpuszczamy w mleku i 3 łyżkach cukru. Do letnich ziemniaków dodać resztę składników. Zagniatamy ciasto. Zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godz.
ciasta formujemy płaskie placki wykładamy po łyżeczce marmolady i formujemy kule. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ( u mnie smalec) z obu stron. Gotowe pączki posypujemy pudrem. Smacznego ;)