Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki które znikają w mgnieniu oka, dla niektórych wydaje się trudne upieczenie paczków a w rzeczywistości trudniej jest zrobić ciasto.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
1. Na początku robimy rozczyn, do miseczki kruszymy drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę mąki pszennej i połowę szklanki ciepłego mleka. Rozrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
2. Do miski wsypujemy kilogram mąki pszennej, wsypujemy cukier, wbijamy żółtka, dodajemy rozpuszczone masło, wlewamy lekko podgrzane mleko oraz wyrośnięty rozczyn. Dokładnie wyrabiamy do chwili, kiedy ciasto odchodzi nam od łyżki. Odstawiamy do wyrośnięcia.
3. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość jednego centymetra, wycinamy szklanką koła i nakładamy po łyżce masy korówkowej. Ciasto zwijamy do góry żeby powstały nam okrągłe kule.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju. 5. Pączki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
5. Pączki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. 6. Smacznego.