Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiany jabłecznik"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11352
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 998
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11352
Składniki
Miękkie masło utrzyj z miodem na puszystą masę. Dalej ucierając, dodawaj po jednym całym jajku. Do osobnej miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
Dodaj namoczone wcześniej rodzynki oraz żurawinę, płatki owsiane, cukier waniliowy i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. starannie wymieszaj.
Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki, wydrążając gniazda nasienne. Do masy maślanej delikatnie wmieszaj masę mączną oraz pokrojone jabłka. Prostokątną formę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wlej przygotowane ciasto.
Blachę wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st. Ostudź, a następnie wyjmij z formy i pokrój w kwadraty. Każdą porcję ciasta udekoruj ubitą kremówką oraz uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Świat kobiety