Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowy serniczek zebra to dwukolorowy sernik z dodatkiem sezonowych owoców. Mięciutki, wilgotny i cudownie pastelowy. Owoce warto przetrzeć przez sitko, żeby nie było drobnych pestek.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Składniki na kruche ciasto wsypać do miski i zagnieść mikserem na kruszonkę. Następnie posypać ręce lekko mąką i dość szybko zagnieść na kruche ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na pół godziny
Owoce przetrzeć przez sitko, żeby nie było pesteczek. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na powierzchni posypanej mąką. Lub między dwoma kawałkami folii spożywczej. Foremkę o średnicy 24 cm wysmarować tłuszczem. ( Ja zawsze wykładam spod papierem, a brzegi smaruję tłuszczem). Wyłożyć ciastem foremkę i uformować dość wysoki brzeżek.
100 g masła utrzeć z cukrem na puch. Dodawać pojedynczo jajka, ciągle ucierając. Następnie dodać serek i dwie łyżki skrobi. Wymieszać. Jedną trzecią masy przełożyć do miseczki, dodać 2 łyżki skrobi i zmiksowane owoce, wymieszać.
Na środek ciasta wlać 3 łyżki masy serowej, następnie 2 łyżki masy owocowej. Powtarzać, aż do wyczerpania składników. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Ostudzić przez ok. 3 godziny.