Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowy serniczek bez pieczenia"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Dwie galaretki rozpuszczamy w połowie litra gorącej wody. Chłodzimy.
Dużą tortownicę wykładamy biszkoptami.
Schłodzone w lodówce mleko przelewamy do miski lub garnka i ubijamy mikserem na pianę. Nie przerywając ubijania, wlewamy chłodne, ale jeszcze płynne galaretki. Masę dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 do 1/3. Do mniejszej części dodajemy kakao, mieszamy, by masa miała jednolity kolor.
Ciemną masę wykładamy na biszkopty, na nią dajemy masę jasną. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. W tym czasie odcedzamy brzoskwinie z zalewy. W podgrzanej zalewie rozprowadzamy trzecią galaretkę.
Brzoskwinie kroimy i dekoracyjnie układamy na cieście. Zalewamy tężejącą galaretką, chłodzimy, by wierzch zastygł. Dekorujemy według uznania.Źródło: Rewia