Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowe muffiny z marcepanem"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 168
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 241
Składniki
Utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajko, żółtko, sok i zmiksuj. Pokrój owoce. Dodaj do masy jajecznej wraz z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść 12 foremek do muffinów. Nakładaj ciasto do połowy wysokości. Piecz ok. 30 minut.
Wyjmij babeczki z foremek. Z masy marcepanowej wytnij kółka równe średnicy babeczek oraz uformuj ok. 100 małych jajeczek. Posmaruj wierzch babeczek dżemem, przykryj kółkami z marcepanu. Udekoruj jajeczkami.
12 sztuk
2,50 zł sztuka
Czas 60 min
220 kcalŹródło: Olivia