Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, którego nie da się nie lubić, smaczne i aromatyczne.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Galaretki przezroczyste rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej gotowanej wody , pozostawić do zakrzepnięcia. Mango obrać, zblendować. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Śmietanę ubić na sztywno , wymieszać z serkiem mascarpone, dodać mus z mango oraz krzepnącą galaretkę, wymieszać , wyłożyć na biszkopty.
Kiwi obrać zblendować , dodać 1 szklankę wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wyłożyć na ciasto, posypać rodzynkami.
Konfiturę wiśniową zagotować, dodając 3/4 szklanki wody , rozpuścić galaretkę o smaku wiśniowym, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi.
Schłodzić w lodówce 3 godziny , pokroić na porcje.