Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto ze świeżymi sezonowymi owocami , zachęca do poczęstowania.
blaszka do pieczenia 24 x 35 cm
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 195
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 209
Składniki
Marchewki umyć, obrać , utrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić na puszysto z cukrem, wymieszać z produktami sypkimi, na końcu dodać marchewkę i wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę.
Galaretki o smaku truskawkowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na części, odłożyć szklankę. Pozostałe wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na połowę ciasta, przykryć drugą połową, schłodzić. Kiwi obrać, zblendować, dodać 1/2 szklanki wody, zagotować, rozpuścić galaretkę o smaku kiwi, krzepnącą wyłożyć na ciasto, na wierzch , cząstki truskawek.
Schłodzić około 2 godziny, pokroić na porcje.