Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja makowca - zamiast mąki używamy otrąb. Dodatek jabłek sprawia, że ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy na małą kosteczkę. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Pieczemy 50 min w 180 st. Przed wyjęciem z piekarnika warto sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Gotowe wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Zimne polewamy roztopioną czekoladą. Smacznego!