Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z prostszych w przygotowaniu ciast. Potrzebujesz niewiele składników, wszystko wystarczy ze sobą zmieszać, przyozdobić truskawkami i gotowe.
Ceramiczna forma 25 cm
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Truskawki umyj, osusz i pozbądź się szypułek, Pokrój na połówki.
Za pomocą miksera ubij masło wraz cukrem, jajkiem i pastą waniliową. Do masy dodaj przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i solą, mąkę. Miksuj do połączenia się składników, pod sam koniec wlej mleko i ubijaj jeszcze przez minutę.
Masę przełóż do natłuszczonej formy ceramicznej. Na wierzch ułóż truskawki i posyp 2 łyżkami cukru.
Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni i piecz przez kolejne 40 minut.
Podawaj posypane cukrem pudrem. Świetnie też będzie smakować zaserwowane z gałką waniliowych lodów.