Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połówki łuskanych orzechów włoskich oblane mleczną czekoladą. Pyszny i w miarę zdrowy deser do zrobienia w kilkanaście minut.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 784
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 784
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Składniki
Orzechy włoskie wyłuskałam z łupinek, starając się wyjąć je w całości lub w połówkach. Do rondelka wlałam śmietanę i podgrzałam ją, nie doprowadzając jednak do jej zagotowania. Do gorącej śmietany wrzuciłam połamaną na kawałki mleczną czekoladę. Odczekałam chwilę, a następnie wymieszałam dokładnie czekoladę, aż się rozpuściła w śmietanie. Jeśli zdecydujecie się użyć dodatkowo aromatu lub przypraw to należy je wmieszać do czekolady w tym momencie. Do roztopionej czekolady wrzuciłam wyłuskane orzechy i wymieszałam, żeby orzechy dokładnie się oblepiły czekoladą. Talerz wyłożyłam folią spożywczą przezroczystą. Za pomocą małej łyżeczki wyjmowałam połówki orzechów i wykładałam na folię. Talerz z orzechami wstawiłam do lodówki, żeby czekolada zastygła. I gotowe. W prosty sposób mamy pyszny, w miarę zdrowy deser.