Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest mega orzechowy i rozpływa się w ustach.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 39
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Składniki na tortownicę o śr. 15 cm. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec wsypać cukier puder i cukier z wanilią, następnie po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodawać stopniowo zmielone orzechy włoskie. Ciasto wyłożyć na tortownicę wyłożoną od dołu papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 20 minut. Po wystudzeniu przekroić na trzy krążki.
Masło zmiksować na puch. Dodać cukier puder i jeszcze mieszać mikserem, aż cukier puder zostanie całkowicie wchłonięty przez masło. To znaczy nie będzie go czuć pod palcami. Dosypać zmielone orzechy i stopniowo alkohol. Masa już jest gotowa. Teraz trzeba włożyć ją go lodówki. Zrobi się twardsza i bardziej zwarta. Taką dopiero można nakładać na krążki ciasta. Zimne krążki ciasta przekładać masą. a wierzch udekorować całymi orzechami. Smacznego.