Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2948
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3338
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 109
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2948
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3338
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 109
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuszczam, odstawiam. Osobno łączę wszystkie suche (mąkę, cukier, margarynę, kawę, kakao, proszek, sodę) oraz płynne (jajka, jogurt) sskładniki ciasta. Miksując, dodaję do suchych składników mieszanke margaryny, jogurtu i jajek. Gdy powstanie gładkie ciasto, przekładam je do foremki. Brązowy cukier mieszam ze zmielonymi orzechami. Posypuję ciasto. Piekę 50 minut w 180 st. C. Gdy przestygnie, wyjmuję z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuszczam puder. Grubszym szpikulcem nakłuwam ciasto i wlewam poncz. Posypuję orzechami i odstawiam na 2 godziny.