Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe lekkie ciasto z masą kajmakową, ten smak krówek idealny jest w tym cieście, polecam go Wam.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5248
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5248
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 90
Składniki
Biszkopt orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i wsypujemy kolejno: mąkę, orzechy i bułkę tartą. Wlewamy do blachy 25/36 wyłożonej papierem do pieczenia , wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temp. 170 st. do suchego patyczka. Studzimy i przekrawamy na pół.
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy dwa placki w 180 stopniach do 25 minut w foremce 25/36. W każdym po wystudzeniu wykrawamy kółka.
Masa: Kajmak ucieramy z masłem i alkoholem. Przełożenie: Biszkopt orzechowy- masa- biszkopt- masa- biszkopt orzechowy- dekoracja.