Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orzechowe ślimaki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7009
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 339
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7009
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 157
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 339
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajka, mąkę, posiekane orzechy. Zmiksuj na jednolitą masę. Ciasto rozwiń, podsyp mąką, posmaruj masą, zostawiając wolne 2 cm z brzegów. Zwiń w roladę, wstaw do lodówki na 30 minut.
Pokrój na plastry. Ułóż na papierze do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C na 30 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień