Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inne pieczone jablko, otoczone warstwa orzechów i wypełnione marcepanem, podane z sosem piernikowym. Doskonaly deser nie tylko na wigilijny stól.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 118
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 118
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 115
Składniki
Obrac jablka i usunac gniazda nasienne. Rozpuscic maslo, zmielic orzechy i wymieszac je z cynamonem i cukrem. Zanurzyc jablka w plynnym masle, obtoczac je orzechami i umieść foremce.
Ugniesc pozostale orzechy z marcepanem, podzielic mase na 5 porcji i uformowac waskie rolki. Wypelnic nimi jablka i wetknac w mase marcepanowa pól laski vynamonu. Piec w temperaturze 180 ° C przez okolo 45 minut.
SOS PIERNIKOWY: Wymieszac wszystkie skladniki w garnku i podgrzac na srednim ogniu przez około 5-7 minut caly czas mieszajac, az sos zgestnieje. Przecedzic przez sitko i odstawic do ostygniecia.
Cieple pieczone jablka podawac z zimnym sosem piernikowym.