Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na święta ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Przygotowuję ją w zmielonymi orzechami włoskimi. Dekoruję lukrem kakaowym i połówkami orzechów. Smacznego:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 128
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 132
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22709
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C). 2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. 4. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 5. Wlewam żółtka.
6. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 7. Dodaję zmielone orzechy włoskie.
8. Dodaję majonez. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę kakao.
9. Masę wylewam do formy. 10. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.
11. Szykuję lukier: cukier puder ucieram z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką kakao. 12. Ostudzone ciasto polewam lukrem i układam połówki orzechów włoskich.