Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dodatkiem mąki orkiszowej.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14091
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Szybka i smaczna
Odsłon: 14091
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy majonez i miksujemy na małych obrotach. Następnie dodajemy wymieszane mąki, budyń i proszek do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Okrągłą blaszkę 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy jasne ciasto, a następnie ciemne. Ciasto pieczemy 45-50 minut, do suchego patyczka. Na gorące ciasto ścieramy czekoladę. Studzimy. Smacznego ;)