Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 54
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 755
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41959
Nikt nigdy nie powiedział, że solanka powinna składać się z wody, czosnku, zi...
Odsłon: 54
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 755
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41959
Składniki
Łodygi rabarbaru oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż. W wysmarowanej masłem formie poukładać rabarbar. Ja ułożyłam w pierścienie, zaczynając od ściany tortownicy. Posypać cukrem. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę. Usztywnić cukrem. W dalszym ciągu ubijając dodawać żółtka i olej. Mąki pomieszać z proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć z masą. Ciasto wylać na ułożone łodygi rabarbaru. Wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40-45 min. Po wyjęciu z pieca i lekkim przestudzeniu, przyłożyć talerz i wyjąć ciasto odwracając dnem do góry. Można jeszcze osypać cukrem pudrem. Smacznego.