Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentuję Wam przepis na niezwykły murzynek pachnący piernikiem, z rodzynkami i aromatem truskawek. Jest to bardzo łatwe ciasto, w którym jest chyba wszystko:) Przepis pokazała mi 12-letnia Patrycja, która twierdzi że to ciasto zawsze się udaje:)
Polecam.
Odsłon: 122
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 152
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 13
Polecam.
Odsłon: 122
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 152
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 13
Składniki
Wszystkie suche składniki połącz w misce. Następnie wlej mleko i wymieszaj, konsystencja masy powinna przypominać gęstą śmietanę, jeśli tak nie jest dolej jeszcze trochę mleka. Dodaj olej, dżem, rodzynki i dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 21 cm i piecz przez ok 40 min w temp. 180°C, do suchego patyczka. Odstaw do wystygnięcia.
Śmietankę podgrzej aż będzie gorąca, następnie wsyp czekoladę połamaną na mniejsze kawałki. Odstaw na parę minut, po czym dodaj kakao i wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Polej przestudzone ciasto i udekoruj wg uznania.