Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12325
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 425
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12325
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 83
Składniki
Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć warstwę krakersów. Całe jajka ubić, następnie wsypać cukier, cukier waniliowy i dalej ubijać. Na koniec wsypać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wlać ¼ szklankę mleka i delikatnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować, i do gotującego się mleka wlać ubite jajka. Chwilkę pogotować, gotując na małym ogniu, cały czas mieszając. Gorącą masę budyniową wylać na krakersy. Po około 10 minutach na masie budyniowej rozłożyć herbatniki w polewie czekoladowej (polewą do góry).
Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody, wymieszać i ostudzić. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitej śmietany dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać. Masę śmietankową wyłożyć na herbatniki. Na wierzch ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach mleczną czekoladę. Ciasto włożyć do lodówki na około 12 godzin.