Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki przygotowane dla moich wnuków. Moje wnuki uwielbiają naleśniki z serem, a z owocowym sosem to już dla nich rarytas. Naleśniki rozeszły się jak ciepłe bułeczki , a zadowolone wnuki oblizują paluchy.
mikser, patelnia do naleśników, wyższe naczynie, maszynka do mielenia, talerzyki,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
W wysokim naczyniu zmiksować jajka z mlekiem i wodą. Dodać przesianą mąkę i sól, zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto odłożyć na 30 minut po czym ponownie zamieszać. Na na natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki. Masa serowa; Twaróg zmielić, następnie zmiksować z śmietaną, miodem i cukrem waniliowym. W razie potrzeby doprawić do smaku cukrem. Każdy naleśnik posmarować masą serową zwinąć w rulon i ułożyć porcjami na talerzu (po 2 na 1 porcję). Porcje naleśników polać sosem owocowym. Sos owocowy; Zamrożone borówki amerykańskie rozmrozić (część zostawić w całości), odłożyć na talerzyk, a pozostałe zmiksować z cukrem i dżemem z owoców leśnych. Można użyć świeżych owoców. Przełożyć do garnuszka i podgrzać dodając odłożone owoce.
Naleśniki przygotowane do polania sosem.