Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Najeżone ciasto czekoladowe"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3090
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3090
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 227
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 75 minut
Czekoladę połamać na kawałeczki i razem z masłem stopić w gorącej kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. Jajka ucierać około 8 minut z cukrem i cukrem wanilinowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, małymi porcjami dodawać masę czekoladową oraz śmietanę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy.
Foremkę z kominkiem posmarować tłuszczem, oprószyć mąką. Napełnić przygotowanym ciastem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 50 minut. Wyjąć, studzić 10 minut w foremce, następnie przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Obie polewy czekoladowe stopić według przepisu na opakowaniu. Oblać nimi wystudzone ciasto. Słupki migdałowe uprażyć na suchej patelni, przestudzić, wbić w ciasto.Źródło: Życie na gorąco