Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na truskawki . Ciasto lekkie , latwe.Uda sięnawet początkującej gospodyni.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody. Ostudzić.
Śmietankę ubiić z cukrem.Wymieszać z żelatyną i ubijać ok.2 min.
Odłożyć 4 łyżki śmietanki, a pozostałą podzielić na 2 porcje.
Na jeden biszkopt wyłożyć połowę śmietanki. Ułożyć truskawki, przykryć pozostałą śmietanką, a następnie drubim biszkoptem,
Wierzch posmarować 4 łyżkami odłożonej śmietanki.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić i gdy zacznie lekko gęstnieć oblać nią mus. Mus schłodzić Na mus mnżna jeszcze ułożyć truskawki i dopiero zalać galaretką.