Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek to ciasto na jakim stawiałam swoje pierwsze kroki w pieczeniu. Ile razy mi nie wyszedł to Bóg jeden wie. Ale nie tym razem, ten murzynek z truskawkami wyszedł wyśmienity. Delikatny, mięciutki i smakował jak czekolada z truskawkami.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 14
Składniki
Do rondla wrzucamy margarynę, kakao, cukier, wodę.
Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Z polewy odlewamy 1/2 szklanki do ozdoby, resztę odstawiamy do wystygnięcia.
Do zimnej polewy dokładamy żółtka i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie łączymy ją z resztą masy.
Ciasto wylewamy na wyłożą papierem do pieczenia dużą blaszkę.
Na wierzch wysypujemy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez 50 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy. Przestudzone ciasto oblewamy pozostałą polewą.
Smacznego !!!
;-D
;-)))