Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z polewą czekoladową
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 358
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 47
Polecam.
Odsłon: 58
Składniki
Składniki na formę 11 x 30 cm *Szklanka o pojemności 270 ml Przygotowanie: W rondlu umieszczamy masło, cukier, mleko podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Garnek zdejmujemy z palnika i dodajemy kakao, mieszamy energicznie. Część masy czekoladowej odlewamy na polewą w ilości niecałe pół szklanki, a resztę przelewamy do miski i odstawiamy do wystygnięcia. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, odstawiamy na czas mieszania sypkich składników. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiewamy do miski z masą czekoladową. Składniki miksujemy do połączenia. Ubite białka partiami przekładamy do ciasta i mieszamy na najniższych obrotach miksera lub ręcznie. Formę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto, wyrównujemy wierzch. Pieczemy przez 30-35 minut ” do suchego patyczka” w temperaturze 180 °C. Studzimy na kratce. Wystudzone ciasto oblewamy polewą.