Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowy mazurek z czekoladową polewą
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 518
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9510
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 518
Składniki
Margaryna, cukier, kakao i wodę podgrzewać aż do zagotowania, następnie odstawić do przestygnięcia.
Do ostudzonego syropu dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Białka ubić i delikatnie wmieszać do ciasta.
Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec ok. 40 min. w temp. 170-180°C.
Składniki rozpuszczać na wolnym ogniu stale mieszając, aż do uzyskania średniej gęstości.
Polać polewą upieczony murzynek.