Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto które każdy jadł i pewnie sam też piekł
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 691
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16806
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 691
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16806
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 119
Składniki
Ciasto: Mleko,masło,cukier,kawę rozpuszczalną i kakao zagotować razem.Zostawić do przestygnięcia . Mąkę i sodę zmiksować z zagotowana i przestudzoną masą kakaową.Następnie dodać 3 żółtka,szczyptę soli i powidła, dżem i cukier waniliowy, zmiksować. Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać już przy użyciu łyżki. Piec w tortownicy w 170 st. 40 min.
Polewa czekoladowa: Do garnka włożyć wszystkie składniki oprócz śmietany,podgrzewać na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia się składników,zdjąć z palnika i przestudzić. Do chłodnej już polewy wlać delikatnie śmietanę i przy pomocy trzepaczki delikatnie wymieszać. Gotową polewę czekoladową wylewać na murzynka i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!!!