Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie musi być ciasto. Murzynek z orzechami- klasyka, która nigdy się nie znudzi.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 356
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Do garnuszka włożyć masło, wlać mleko, cukier i kakao, wymieszać. Zagotować, wystudzić. Do przestudzonej masy przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łyżką, dodać dżem. Białka ubić na puszystą masę, na koniec wmiksować żółtka. Masę jajeczną delikatnie połączyć z masą kakaową. Dodać pokrojone orzechy.
Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i piec do suchego patyczka (ok.50 minut). Ciasto posypać cukrem pudrem.