Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zwykłe ciasto zwane murzynkiem zawsze będzie gościło na moim stole. Murzynek bardzo smaczny , wilgotny , dla zaostrzenia smaku dodałam odrobinę przyprawy korzennej, wyszedł bardzo pyszny a zapach podczas pieczenia roznosił się po całym mieszkaniu .
Foremka , garnek, mikser, łyżka,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Masło, kakao, cukier, przyprawę korzenną oraz wodę zagotować, następnie ostudzić dodać alkohol , z całości odlać 1/2 szklanki, do reszty dodawać stopniowo żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 50 -60 minut. Upieczone i ostudzone ciasto polać pozostawioną częścią masy i posypać wiórkami kokosowymi. Rada; Można przygotować oddzielnie polewę czekoladową. Ciasto również można posypać posiekanymi orzechami lub migdałami.