Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek z kokosem i jabłkami
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 35
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 305
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 35
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 222
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 305
Składniki
PRZYGOTOWANIE CIASTA: Mąkę Wrocławską przesiewam do miski, dodaje proszek do pieczenia i mieszam. Margarynę KASIĘ rozpuszczam w garnku , dodaje mleko, kakao oraz cukier trzcinowy i zagotowuje. Powstałą mieszankę studzimy, dodajemy do niej żółtka i mieszamy drewnianą łyżką aż masa będzie jednolita. Do wymieszanej masy dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy ciasto dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników. PRZYGOTOWANIE KOKOSOWEJ PIANY Białka ubijam trzepaczką nie mikserem na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli i dodajemy do niej cukier trzcinowy oraz wiórki kokosowe - całość mieszamy łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy ciasto, JABŁKOWE NADZIENIE MASY MURZYNKOWEJ Jabłka kroimy w ćwiartki - wrzucamy do garnka z cynamonem zagotowujemy. Gdy jabłka będą pachnieć cynamonem wyjmujemy je z garnka i osuszone nakładamy na masę murzynkową która znajduje się na blaszce. Na jabłka na masie murzynkowej wylewam masę białkową. Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy około 35 do 40 minut - zależy od tego czy pieczesz na termoobiegu czy nie.