Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22636
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 122
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 336
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 264
Składniki
Żółtka oddzielić od białek, do żółtek dodać: cukier, mleko, olej i miksować około 2 min następnie stopniowo dodawać mąki, kakao, cynamon i miksować 2 min, później powidła/dżem, sodę, proszek i dalej miksować. Osobno ubić białka i dodać do masy czekoladowej mieszając łyżką. Do rozgrzanego piekarnika wstawić na 40-50 min w 180 stopniach. Jak ciasto ostygnie można posypać cukrem pudrem