Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 13
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 193
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 13
Składniki
Do garnka wrzucamy margaryne, cukier, wodę oraz kakao wszystko musimy zagotować.
Z powstałej masy odlewamy ok 1/4 szklanki ( odstawiamy na bok posłuży nam jako polewa)
Pozostałą część masy przestudzamy
Następnie dodajemy 4 żołtka ( jeżeli jajka są małe użyjmy 5) i mieszamy ( najlepiej robić to drewnianą łyżką
Do masy dodajemy pzesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ubitą piane z białek wszytsko powoli mieszamy
Możemy dorzucić różne bakalię lub 2 łyżki dżemu np truskawkowego.
Ciasto przelewamy na blaszkę( wysmarowaną masłę i wysypaną bułką tartą) Pieczemy w 180 stopniach przez ok 40 minut.
Po wyciągnięciu ciasta smarujemy go polewą i posypujemy orzechami
Smacznego!