Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu ciasto na każdą okazję. w zależności od dekoracji może zastąpić klasyczny tort.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 507
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13116
Składniki
Masło, cukier, woda, cukier waniliowy i kakao rozpuścić w garnku. Odlać ok. 3/4 szkl. na polewę. Do pozostałości po przestudzeniu dodać 1 i 1/2 szkl. mąki, 1 paczka proszku do pieczenia 3-4 żółtka i pod koniec ubitą pianę z białek. Piec w temperaturze 220 stopni C. ok. 40 min. do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć ciasto z tortownicy i ostudzić na kratce. Nadzienie: miękkie masło i cukier puder zmiksować na pianę i dodawać po 2 łyżki zsiadłego mleka i paczkę cukru waniliowego. Wszystko wyrobić mikserem na jednolitą masę. Ciasto po wystygnięciu przekroić i posmarować przygotowanym nadzieniem. Na wierzchu polać wcześniej odlaną polewą kakaową. Można posypać wiórkami kokosowymi lub rozdrobnionymi orzechami.