Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 369
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Cukier, mąkę i sodę wymieszaj. Dodaj mleko, olej, zmiksuj. Dodaj jajo, dżem, cynamon i kakao. Miksuj jeszcze kilka minut, aż wszystko się dokładnie połączy. Formę nasmaruj odrobiną oleju i oprósz bułką tartą.
Ciasto wlej do natłuszczonej formy. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 140°C, piecz 90 minut. Gdy ciasto już ciut wystygnie, ale będzie jeszcze dosyć gorące, ułóż na wierzchu kostki czekolady i rozsmaruj je nożem. Posyp orzechami.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień