Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto o mocno czekoladowym smaku
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4983
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Ciasto: Ubić białka z cukrem na pianę, gdy są sztywne dodać żółtka i dalej ubijać , masło roztopić i ostudzić ,wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, do masy jajecznej dodać sypkie produkty lekko mieszać dodając masło. Wysmarować tortownicę o średnicy 24 cm , wyłożyć papierem, wlać ciasto i piec aż odejdzie od foremki. Wystudzić
do jednego garnka wlać litr wody , postawić na ogniu, ogrzewać, do drugiego garnka wsypać połowę cukru 6 żółtek , śmietanę i kakao, garnek z tymi produktami umieścić na garnku z gotującą się wodą, mieszać łyżką aż masa będzie gęsta, zdjąć garnek z pary dodać start ą czekoladę na grubym tarku i masło pokrojone w kostkę i mieszać aż składniki sie roztopią i złączą ze sobą, dodać alkohol i pianę z białek ubitą z pozostałym cukrem, masę wylać na biszkopt wstawić na noc do lodówki,przed podaniem dekorować bitą śmietaną