Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mumie z parówek"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Każdą parówkę nakłuj na wykałaczki, aby nie popękały w piekarniku. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w długie paski o szerokości 1 centymetra. Na górze parówki nawiń „turbanik”, zrób odstęp i owiń resztę paska dookoła kiełbaski.
Tak przygotowane parówki ułóż na blaszce. Wcześniej wyłóż ją papierem do pieczenia. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 °C przez 25 minut.
Z dwóch kleksów majonezu i dwóch ziarenek pieprzu zrób oczka. Mumie wyłóż na talerz i podawaj na gorąco z ketchupem lub sosem śmietanowo-czosnkowym.Źródło: Na żywo