Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowe muffinki z dodatkiem sera ricotta smakują wyjątkowo!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem i maślanką. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i połączyć. Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i ricotty połączonej z cukrem. Do pozostałego ciasta dodać stopione masło i wymieszać.
Ciasto rozłożyć na warstwę sera i wyrównać. Piec w temp. 170 stopni przez ok. 20-25 min. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym i przystroić ostudzone muffinki. Dodać umyte i osuszone owoce oraz listki mięty. Smacznego!