Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinkowe reniferki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
Wymieszaj przesianą mąkę pszenną z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao, solą i cukrem.
W drugiej misce połącz olej z jajkami i wodą gazowaną.
Wlej mokre do suchych i dokładnie wymieszaj razem z czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.
Nałóż masę do 2/3 wysokości papilotek i piecz 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Po wyjęciu poczekaj, aż przestygną, po czym przy pomocy gęstego lukru przyklej do nich biszkopty, małe precelki i kulki cukiernicze.
Czas: 45 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV