Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinkowe pieguski to jeden z tych wypieków, który przygotujesz z zamkniętymi oczami. Z przepisem poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Wystarczy, że będziesz trzymać się gramatury i sposobu przygotowania, a sukces jest gwarantowany.
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszaj z cukrem.
W drugiej misce zmiksuj ze sobą jajka, wodę i olej.
Suche składniki połącz z mokrymi i całość miksuj jeszcze przez 2 minuty, do połączenia się składników.
Do gotowej masy wsyp czekoladowe dropsy i wymieszaj za pomocą sylikonowej szpatułki.
Tak powstałym ciastem wypełnij papilotki do ¾ ich wysokości.
Muffinkowe pieguski piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut – do suchego patyczka. Studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.