Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z puszystego ciasta maślankowego z dodatkiem nutelli i borówek amerykańskich. Przepis na 16 niedużych babeczek.
Forma do pieczenia muffinek i papilotki
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12847
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1048
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12847
Składniki
Miksujemy jajka z cukrem. Dodajemy olej, maślankę, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Miksujemy do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasta do 1/3 wysokości. Na środek wykładamy niecałą łyżeczkę nutelli. Na to nakładamy znów ciasto - do 2/3 wysokości papilotek. Na górze układamy po kilka borówek i lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Podajemy po ostudzeniu!