Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z kremową czapeczką"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 100
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 63
Składniki
Przygotuj ciasto: czekoladę stop z masłem w gorącej kąpieli wodnej. Mąkę wymieszaj w miseczce z cukrem, cukrem waniliowym, kakao, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia.
W drugiej miseczce połącz śmietanę z jajkami. Wlej do sypkich składników, dolej czekoladę i szybko wymieszaj. Formę na muffinki wyłóż papierowymi foremkami. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175oC. Piecz 30 minut.
Krem: kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Masło utrzyj z żółtkiem i cukrem pudrem. Domieszaj kawę, dobrze zmiksuj. Babeczki wystudź. Krem przełóż do szprycy cukierniczej. Na każdą muffinkę wyciśnij rozetki kremu tak, by tworzyły stożek.Źródło: Naj