Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne babeczki kakaowe z kawałkami czekolady i świetnym kremem ryżowym. Czekoladowa bomba :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10555
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 914
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4930
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 852
Składniki
Przygotowujemy babeczki: Składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao) mieszamy w jednej misce. Składniki mokre (jogurt, jajka i olej) mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i całość mieszamy łyżką, tylko do połączenia, ciasto nie musi być gładkie. Czekoladę kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta, mieszamy. Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i w każdej umieszczamy dużą łyżkę ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Przygotowujemy krem: Ryż blenduję na gładką masę. Masło miksujemy na puch, dodajemy ryż, kakao i cukier puder i miksujemy całość do uzyskania kremu. Gotowym kremem dekorujemy muffinki tak, jak lubimy. Smacznego